Laatste aankondiging Islamitische begraafplaats Bergen op Zoom.

27-11-2019

Per direct komen wij in contact met de rechthebbende/nabestaande(n) van de onderstaande graven. Van de onderstaande graven zijn de grafrechten verlopen en hebben wij geen contact/bericht terug gekregen op eerdere correspondentie en de eerdere aankondiging in Mei van dit jaar.
Krijgen wij voor 1 Januari 2020 geen contact meer met de rechthebbende van de graven die zijn genoemd in de eerdere aankondiging in Mei 2019 dan zullen wij in Februari 2020 gaan ruimen en het stoffelijk overschot herbegraven op een andere locatie. Wilt u het graf behouden dan kunt u contact opnemen met de beheerder ( M.Masereeuw ) van de Islamitische begraafplaats. Contactgegevens : tel. 0164-265989 of info@rkbegraafplaatsboz.nl

Klik hieronder om de lijst met namen te vinden.

Aankondiging Islamitische 27-11

 

Allerzielenviering 2019

 

RK Begraafplaats Nieuw Borgvliet

Op zondag 3 november a.s. om 13.00 uur is de gebruikelijke herdenkingsviering op de begraafplaats.
Pastoor Paul Verbeek zal de graven en urnennissen en kelders zegenen en als muzikale afsluiting zal Martien de Nijs de last post blazen.

RK Begraafplaats Mastendreef

Op zondag 3 november a.s. om 15.00 uur is er op de RK Begraafplaats aan de Mastendreef een korte herdenkingsviering waarin pastoor Paul Verbeek zal voorgaan en de viering zal worden opgeluisterd door het kerkkoor O.L.V. van Lourdes. Bij de Calvarieberg zal een tent geplaatst worden waar U vanaf 14.00 uur gedenkvlaggetjes kunt krijgen en die U kunt voorzien van de naam van Uw dierbaren. Deze kunnen dan op de Calvarieberg geplaatst worden en zullen na de herdenkingsdienst door pastoor Paul Verbeek gezegend worden.
Na afloop van de viering kunnen deze dan samen met een kaarsje door U bij de verschillende graven /urnennissen-kelders worden neergezet..
Als afsluiting zal door Martien de Nijs de last post worden geblazen .
Daarna zal pastoor Paul Verbeek het gerenoveerde monument voor doodgeboren en ongedoopte kinderen ( in 2003 ingewijd door Bisschop Muskens) opnieuw zegenen.

 

Eeuwig durende grafrust op de Islamitische Begraafplaats Bergen op Zoom.

Op 26 Augustus 2019 heeft het bestuur van de R.K. Begraafplaats Bergen op Zoom ( waaronder de Islamitische Begraafplaats onder valt ) besloten om per direct eeuwige durende grafrecht toe te kennen op de Islamitische Begraafplaats Bergen op Zoom. Hiermee zijn wij de derde Islamitische Begraafplaats in Nederland met eeuwig durende grafrecht.

Wat zal dit betekenen voor de bestaande graven?
Wij zullen de nabestaande/rechthebbende van de graven die bij ons bekend zijn schriftelijk gaan benaderen en iedereen informeren. Ze kunnen dan besluiten om eeuwige grafrust af te kopen. U kunt ook de beheerder benaderen om dit te overleggen

Uitvaartondernemers & moskeeën.
Alle uitvaartondernemers in de regio Bergen op Zoom en de moskeeën zullen worden voorzien van informatie over het besluit van het bestuur betreft het eeuwige grafrust op de Islamitische Begraafplaats Bergen op Zoom.

Reserveren op de Islamitische begraafplaats:
Het is ook mogelijk om op de islamitische Begraafplaats Bergen op Zoom een graflocatie te reserveren.

Meer informatie is te vinden via de website : https://www.rkbegraafplaatsboz.nl/islamitische-begraafplaats/

Wilt u meer informatie hebben over de mogelijkheid voor eeuwige grafrust of heeft u andere vragen dan kunt u de beheerder bereiken op telefoonnummer: 0164-265989 of info@rkbegraafplaatsboz.nl

 

 

 

 

Aankondiging R.K. Begraafplaatsen Bergen op Zoom en de Islamitische begraafplaats

23-07-2019

Graag komen wij z.s.m. in contact met de rechthebbende/nabestaande(n) van de onderstaande 360 graven. Van de onderstaande graven zijn de grafrechten verlopen en hebben wij geen contact/bericht terug gekregen op eerdere correspondentie.

Na 6 maanden van dagtekening van deze aankondiging hebben wij het recht om na geen contact te hebben gehad om het monument te ruimen en eventueel het stoffelijk overschot herbegraven. Wilt u het monument behouden dan kunt u contact opnemen tijdens werkdagen tussen 08:00 en 16:30 met de beheerder van de begraafplaatsen ( M.Masereeuw ) . Contactgegevens : tel. 0164-265989 of info@rkbegraafplaatsboz.nl

DE LIJST MET NAMEN IS TE VINDEN DOOR OP DE ONDERSTAANDE LINK TE KLIKKEN.

Aankondiging 23 JULI 2019 

Het document is een PDF formaat.

 

 

 

Aankondiging islamitische Begraafplaats Bergen op Zoom

09-05-2019
Graag komen wij z.s.m. in contact met de rechthebbende/nabestaande(n) van de graven die zijn verlopen bij ons op de Islamitische begraafplaats. Het zijn voornamelijk kindergraven en graven van vluchtelingen. Van de graven zijn de grafrechten verlopen en hebben wij geen contact/bericht terug gekregen op eerdere correspondentie of kunnen de rechthebbende niet meer traceren.
Na 6 maanden van dagtekening van deze aankondiging hebben wij het recht om na geen contact te hebben gehad over het monument te ruimen en eventueel de stoffelijke resten te herbegraven op een andere locatie.. U contact opnemen met de beheerder ( M.Masereeuw ) van de Islamitische begraafplaats. Contactgegevens : tel. 0164-265989 of info@rkbegraafplaatsboz.nl

Lijst met namen is hieronder te vinden :

https://www.rkbegraafplaatsboz.nl/aankondiging/

 

Aankondiging R.K. Begraafplaats Nieuw – Borgvliet 

16-04-2019

Geachte bezoekers van de R.K. Begraafplaats Nieuw – Borgvliet.

Graag komen wij z.s.m. in contact met de rechthebbende/nabestaande(n) meerdere graven op Nieuw – Borgvliet. Van deze graven zijn de grafrechten verlopen en hebben wij geen contact/bericht terug gekregen op eerdere correspondentie.

Na 6 maanden van dagtekening van deze aankondiging hebben wij het recht om na geen contact te hebben gehad over het monument  om het monument te ruimen. Wilt u het monument behouden dan kunt u contact opnemen met de beheerder ( M.Masereeuw ) van de R.K. Begraafplaats. Contactgegevens : tel. 0164-265989 of info@rkbegraafplaatsboz.nl

Klik hier voor de lijst met graven

 

 

Begonnen met het inzaaien van het gras.

Beste bezoekers,

Op dinsdag 25-03-2019 zijn we begonnen met het inzaaien van bepaalde stukken van de R.K. Begraafplaats op de Mastendreef.

De stukken die wij ingezaaid hebben hebben wij afgezet met een lint zodat het opvalt. Wij vragen u om langs de graven te lopen en niet midden door het ingezaaide stuk te lopen. Dit om goede hechting van het gras op de grond te bevorderen.

Met vriendelijke groet,

 

Mark Masereeuw

Beheerder R.K. Begraafplaats Mastendreef

 

Eerste nieuwsbrief R.K. Begraafplaats BoZ.

27-02-2019.

Beste bezoekers van de website,

Op 26 februari 2019 is de eerste nieuwsbrief van de R.K. Begraafplaats Bergen op Zoom verstuurd naar alle mensen die zich hebben ingeschreven.

Deze nieuwsbrief zal 1 x per kwartaal verstuurd worden en zal alles vermeld worden over de plannen en de werkzaamheden en activiteiten.

Wilt u deze nieuwsbrief ook bekijken dan kunt u deze vinden door te klikken op de volgende link:   Nieuwsbrief R.K Begraafplaats  

Wilt u zich ook inschrijven voor de nieuwsbrief dan kan dat via de volgende pagina.

Inschrijfpagina Nieuwsbrief 

U kunt zich ook aanmelden via de e-mail:  info@rkbegraafplaatsboz.nl 

Met vriendelijke groet,

Mark Masereeuw
Beheerder R.K. Begraafplaats Mastendreef
Tel: 0164-265989

 

 

  

Op 13 Maart 2019 tussen 10 -12 uur in de ochtend zullen leerlingen van Basisschool de Borghoek een aantal bomen/struiken gaan planten op onze begraafplaats op de Mastendreef.

Wilt u op deze ochtend zelf ook aanwezig zijn met u kinderen of kleinkinderen dan bent u van harte welkom.

Geef u dan op via e-mail : info@rkbegraafplaatsboz.nl

Meer informatie op:

WWW.BOOMFEESTDAG.NL

 

 

 

Weghalen van beplanting/grind bij graven.

06-02-2019.

Beste bezoekers van de r.k. begraafplaats Mastendreef.

Zoals u misschien in 2018 via de media heeft vernomen hebben wij eind vorig jaar opschoondagen gehouden op de R.K. Begraafplaats te Mastendreef om alle parken in 2019 te voorzien van gras. We hebben hier veel respons op gekregen en veel mensen zijn ook langs geweest om de beplanting en het grind weg te halen.

Helaas hebben niet alle rechthebbende van de graven gehoor gegeven aan de uitnodiging of hebben niet de beplanting of het grind weggehaald en we zijn daarom zelf vorige week begonnen om alle planten en bomen rondom de graven te verwijderen. Voor het graf ( 30 cm ) heeft u de mogelijkheid om iets neer te zetten zoals in het reglement beschreven.

In de maand februari 2019 zullen wij ook beginnen om alle grind weg te halen bij de graven waar het nog niet weg is.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben over het opruimen van de beplanting en het grind dan ben ik te bereiken op onderstaand telefoonnummer.

Met vriendelijke groet,

Mark Masereeuw
Beheerder R.K. Begraafplaats Mastendreef
Tel: 0164-265989

 

 

Ruimen van graven.

08-01-2019.

Beste bezoekers van de r.k. begraafplaats Mastendreef.

Vandaag zijn wij begonnen met het ruimen van graven op de r.k begraafplaats Mastendreef waar de rechthebbende afstand van heeft gedaan.
Met het ruimen van graven zal wat geluid en wat overlast kunnen plaatsvinden.
Wij proberen het zo snel mogelijk af te ronden zodat u er niet te lang overlast van heeft.
In het begin zullen er gaten zijn op de graven die geruimd zijn maar die vullen wij zsm aan.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben over de ruiming dan ben ik te bereiken op onderstaand telefoonnummer.

Met vriendelijke groet,

Mark Masereeuw
Beheerder R.K. Begraafplaats Mastendreef
Tel: 0164-265989

24 December 2018 gesloten

Beste Bezoekers,

 24 december zijn de medewerkers van de begraafplaats niet aanwezig.

27 december zijn wij weer aanwezig.

Voor dringende zaken kunt u bellen naar : 0164-265989

 

 • Onze warmste gedachten en onze beste wensen voor een voorspoedige kerst

 

Het bestuur en de medewerkers van de r.k begraafplaats Bergen op Zoom

 

 

EMAIL NIEUWSBRIEF R.K. Begraafplaats Bergen op Zoom

20-11-2018

Vanaf 2019 zullen wij elk kwartaal een nieuwsbrief sturen vanuit de R.K. Begraafplaats Bergen op Zoom.

In deze nieuwsbrief zult u elke keer het laatste informatie vinden over alle onze begraafplaatsen.

Hier kunt u denken aan projecten die zullen worden uitgevoerd of samenvattingen van evenementen enz. enz.

U kunt zich inschrijven voor de nieuwsbrief via onze website :

Aanmelden nieuwsbrief 

Ook kunt u zich aanmelden via e-mail door een bericht te sturen naar info@rkbegraafplaatsboz.nl

Wilt u meer informatie hebben over de nieuwsbrief of over iets anders dan kunt u mij bereiken op onderstaand telefoonnummer.

Mark Masereeuw

Beheerder R.K. Begraafplaats Mastendreef

0164-265989

 

OPSCHOON DAGEN

13-11-2018

Beste bezoekers van de R.K. Begraafplaats Mastendreef,

13 &14 December willen wij 2 opschoon dagen houden op de R.K.Begraafplaats.

Op deze 2 dagen staan de medewerkers en vrijwilligers van de begraafplaats klaar om u te helpen met het verwijderen van oude planten of het verwijderen van gesteente/beplanting naast en achter het graf.

Op deze 2 dagen kunt u ons vragen stellen over de metamorfose die de begraafplaats in 2019 zal ondergaan betreft het gras en het verwijderen van de paden .

Andere vragen zullen natuurlijk ook beantwoord worden.

Op die dag zorgt de begraafplaats ook voor koffie en een koek.

Wanneer : 13 & 14 December 2018

Tijdstip : van  09:00 tot 15:00

Wilt u niet meedoen met de opschoon dagen dan bent u natuurlijk van harte welkom om een kop koffie met ons te drinken.

Mocht u naar aanleiding van deze opschoon dagen nog vragen hebben dan ben ik te bereiken op onderstaand telefoonnummer.

Met vriendelijke groet,

Mark Masereeuw

Beheerder

0164-265989

 

05-11-2018

Administratie update R.K. Begraafplaats Nieuw- Borgvliet.

Beste bezoekers van onze R.K. Begraafplaats Nieuw – Borgvliet,

Vanaf 05-11-2018 zijn er een aantal graven op de begraafplaats gemarkeerd met een gele sticker en een rode.

De graven met een gele sticker zijn graven die in 2019 geruimd zullen gaan worden en waar door de rechthebbende afstand van is gedaan.

De graven met een rode sticker zijn graven waar een betalingsachterstand achterstand op zit en waar wij op zoek zijn naar de rechthebbende.

Meer informatie over de graven met een rode sticker is te vinden op de pagina Aankondiging.

Wilt u meer informatie hebben over de stickers dan kunt u ons bellen op telefoonnummer : 0164-265989.

Met vriendelijke groet,

Mark Masereeuw

Beheerder R.K. Begraafplaats Nieuw Borgvliet.

30-10-2018

Metamorfose R.K. Begraafplaats Nieuw – Borgvliet Bergen op Zoom

Beste bezoekers,

Onze R.K. Begraafplaats Nieuw – Borgvliet heeft dit jaar een grondige metamorfose ondergaan. De volgende punten zijn verbeterd of verandert.

 • Er is nu een waterkraan op de begraafplaats aanwezig.
 • Er is een urnenmuur met urnnenissen aangelegd.
 • 5 grote bomen verwijderd waardoor de begraafplaats een stuk lichter is geworden.
 • Nieuwe beplanting + bomen.
 • Prieel met bankjes
 • Calvarieberg opnieuw beplant.

Wij hopen dat het u bevalt en dat u nu met een fijn gevoel naar de vernieuwde begraafplaats Nieuw- Borgvliet komt.

Mocht u nog naar aanleiding van deze metamorfose nog vragen hebben of wilt u meer informatie hebben dan kunt u ons bereiken op telefoonnummer : 0164-265989 of per e-mail : info@rkbegraafplaatsboz.nl.

Tarieven Nieuw- Borgvliet zijn te vinden via de volgende link :  Tarieven 2019 R.K. Begraafplaats Bergen op Zoom  

Hieronder treft u wat foto’s aan van de vernieuwde R.K. Begraafplaats Nieuw Borgvliet.

26-10-2018

Nieuwe tarieven 2019

Beste bezoekers van de website.

De nieuwe tarieven voor 2019 zijn  inmiddels bekend.

Een aantal tarieven zijn gewijzigd en zullen per 1-1-2019 ook uitgevoerd worden.

De nieuwe tarieven voor de R.K. Begraafplaatsen Mastendreef en Nieuw – Borgvliet & islamitische begraafplaats zijn te vinden op deze website onder deze link :

TARIEVEN 2019

16-10-2018

HERFST SCHOONMAAK

Beste bezoekers,

De herfst is inmiddels begonnen en de bladeren beginnen te vallen.

Binnenkort gaan wij weer beginnen met het blad blazen en blad opruimen.

Om zoveel mogelijk ergernis bij u te voorkomen en ook dat onze medewerkers zo goed mogelijk hun werk kunnen doen wil ik u vragen om tijdelijk tot al het blad gevallen is geen losse attributen op de graven te zetten.

Dit om eventuele schade en extra werk aan onze kant te voorkomen.

Alvast bedankt voor de medewerking en mocht u vragen hebben dan ben ik te bereiken op onderstaand e-mailadres of telefoonnummer.

Met vriendelijke groet,

Mark Masereeuw

Beheerder R.K. Begraafplaats Mastendreef

15-10-2018

Viering Allerzielen Begraafplaats Nieuw – Borgvliet Bergen op Zoom

Verbondenheid op de begraafplaatsen op Allerzielen 2018 – zondag 28 oktober om 13:00

Ook dit jaar wordt op vele plaatsen aandacht besteed aan Allerzielen.

Op kerkhof Nieuw – Borgvliet is er op zondag 28 Oktober overdag vanaf 13 uur een rondgang langs de graven  en urnenplekken en alle graven/urnen zullen worden gezegend door pastoor Paul Verbeek.

Iedereen is van harte uitgenodigd en hun eigen overledenen te gedenken en elkaar bij te staan.

Mocht u meer informatie willen hebben over de viering of heeft u een vraag dan zijn wij te bereiken op telefoonnummer 0164-265989

Met vriendelijke groet,

Medewerkers en bestuur van R.K. Begraafplaats Bergen op Zoom

15-08-2018

Beste bezoekers van de R.K. Begraafplaats op de Mastendreef,

De laatste paar dagen zijn er wat artikelen verschenen in de media over de R.K Begraafplaats Mastendreef met betrekking tot de rode buttons op de graven. Ik wil u graag uitleggen waar de buttons voor dienen en wat u moet doen als u deze heeft zitten op het graf.

Wij gebruiken 3 markeringen op deze begraafplaats:

 • Gele streep : dit zijn graven die door ons gemarkeerd zijn waar de rechthebbende van het graf afstand heeft gedaan en wat binnen een maand door ons zal worden geruimd.
 • Rode button Graf wordt geruimd :Dit zijn graven waar wij al meerdere jaren geen betalingen meer van hebben ontvangen en waar de rechthebbende niet meer van te traceren valt. Wij geven mensen 6 maanden de tijd om te reageren op de button en wanneer dit niet het geval is dan zal de steen geruimd worden. Aankondigingen van deze graven hangen in de aankondigingsborden en zijn te vinden op onze website : Lijst met graven waar een rode button op zit  ( klik hier )
 • Rode button neem contact op met de beheerder : Wij gebruiken deze button als wij geen contact meer hebben gehad met de rechthebbende over een factuur of als de rekening die ons Administratiekantoor terug heeft gekregen omdat de rechthebbende niet meer op dit adres woont. Wij willen ons adminstratie systeem graag up to date houden om fouten in de toekomst te voorkomen. Ook gebruiken wij de button om contact te krijgen met de rechthebbende over de begroeiing van het graf.

Particulieren graven worden na een begrafenis van de overledene uitgegeven voor 20 jaar en daarna kan er jaarlijks of meerdere jaren verlengd worden. Als u van ons na 20 jaar van de begrafenis nog geen rekening heeft ontvangen dan zullen wij waarschijnlijk niet over de juiste gegevens beschikken van de rechthebbende of dat de oude rechthebbende inmiddels is overleden . U kunt ons daarom het beste benaderen om na te gaan of  de gegevens nog wel kloppen en een markering van een button te voorkomen. 

Wij proberen zo zorgvuldig met het plaatsen van buttons om te gaan en wij zijn ons ook zeker bewust van de eventuele emoties die het teweeg brengt bij de nabestaanden en neem daarom zsm contact op zodat wij de button kunnen verwijderen.

U kunt mij telefonisch bereiken op telefoonnummer 0164-265989  of per e-mail beheerder@rkbegraafplaatsboz.nl 

Mocht u naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben dan kunt u mij altijd bellen op het eerder genoemde telefoonnummer.

Met vriendelijke groet,

Mark Masereeuw

Beheerder R.K. Begraafplaats Mastendreef

31-07-2018

Beste bezoekers van de R.K. Begraafplaats op de Mastendreef,

Zoals u misschien heeft opgemerkt zijn wij per 24-07-2018 overgestapt naar rolcontainers voor het afval in plaats van de losse manden. Hiermee hopen wij dat het wat netter staat op de begraafplaats en dat het voor u ook wat makkelijker is.

De containers proberen wij op vaste plaatsen te houden naast de hoofd paden zodat de mensen ze altijd zien en ze makkelijk kunnen pakken. Wij willen wel vragen dat wanneer u de container van deze plaats haalt ook weer terug te zet op deze plaats zodat het duidelijk blijft dat dit de vaste locatie voor de desbetreffende container is.

Met vriendelijke groet,

De beheerder van de begraafplaats.

11 Juli 2018

Beste bezoekers van de R.K.Begraafplaats,

De laatste tijd krijgen wij veel klachten en opmerkingen over de begroeiing op de graven en het onderhoud ervan.

Ik wil u er graag op wijze dat deze begraafplaats “een reglement voor het beheer “heeft en die u als het goed is van ons eerder heeft ontvangen. Heeft u deze niet gekregen dan kunt u deze aanvragen via info@rkbegraafplaatsboz.nl

Graag wil ik kenbaar maken dat er in het reglement ( bijlage Artikel 7& 8 ) het volgende staat over grafbeplanting , grind etc.

Artikel 7

 1.   Grafbeplanting wordt toegestaan op en of aan de voorzijde van het graf. De strook aan de voorzijde beschikbaar wordt gesteld, wordt gebaseerd op de breedte van het grafteken met daarbij een diepte van 30cm. De beplanting mag maximaal 30 cm hoog worden.
 2.   Grind of marmerslag op het graf is toegestaan mits gedeponeerd op een betonnen of stevige kunststofplaat.

Artikel 8

Op de graven worden niet toegelaten:

 1.   Grind of marmerslag voor, opzij of achter het graf
 2. . Ijzeren hekken
 3.   Palen.

Vanaf heden gaan we hier ook beter opletten en we geven u 3 maanden de gelegenheid om de beplanting / grind of andere attributen naast/achter het graf te verwijderen. Wilt u grint of marmer verwijderen dan dient u dit eerst telefonisch of per e-mail te melden zodat wij ervoor kunnen zorgen dat u het grint in een bak kunt doen en wij deze voor u weer kunnen weghalen en ledigen, dit om te voorkomen dat de hele begraafplaats straks vol ligt met grind.

Doet u de verwijdering van de beplanting / grind of andere attributen niet dan zal de verwijdering gedaan worden door de medewerkers van de R.K. Begraafplaats en de kosten van het verwijderen zullen worden doorbelast aan de rechthebbende van het graf.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben dan kunt u zich wenden tot de beheerder en is telefonisch te bereiken op 0164-265989 of per e-mail : beheerder@rkbegraafplaatsboz.nl

Met vriendelijke groet,

Mark Masereeuw

Beheerder R.K. Begraafplaats Mastendreef/Borgvliet

21-06-2018

Beste bezoekers van de website en de R.K. Begraafplaats,

Misschien is het u opgevallen maar er zijn wat graven gemarkeerd met een gele streep. Dit is geen vandalisme maar van deze graven is afstand gedaan en zijn gemarkeerd om geruimd te worden. Op park 11 zitten er wel rode buttons “Garf wordt geruimd ” op de graven waar niet meer betaald voor is en waar wij geen reactie meer van krijgen van de rechthebbende. De graven waar een rode button met de tekst “Graf wordt geruimd” op zit en binnenkort geruimd zullen worden kunt u hieronder vinden.

Lijst met graven waar een rode button op zit  ( klik hier )

Mocht u toch nog vragen hebben over de markeringen of de rode buttons dan kunt u ons bereiken via e-mail: info@rkbegraafplaatsboz.nl

Met vriendelijke groet,

De beheerder van de begraafplaats Mastendreef.

05 -05- 2018 

Beste bezoekers van onze begraafplaatsen,

Geregeld krijgen wij de vraag of dat het mogelijk is om de graven weer recht te zetten en aan te vullen met zand. Onze medewerkers doen dit ook en de beheerder wilt u daarover graag te woord staan voor de eventuele kosten. Wilt u hierover meer informatie hebben dan kunt u de beheerder bereiken op telefoonnummer 0164-265989 of per e-mail : info@rkbegraafplaatsboz.nl .