In de Islam wordt een moslim zo snel mogelijk begraven. Een overledene zal alleen maar lijden als hij zich buiten het graf bevindt. Vandaar dat een moslim na de dodengebed zo snel mogelijk naar het graf wordt vervoert. Maar hoe ziet zo’n begraafplaats van eeuwige rust er dan precies uit?

 

Tableau

Op onze islamitische begraafplaats hebben wij een tafel bij de ingang staan. In de Islam wordt er eerst gebeden voor een overledene alvorens hij in het graf geplaatst wordt. De tafel dient als een plek waar de overledene neergezet kan worden zodat de bijwoners van de begrafenis het gebed voor de overledene kunnen verrichten.

Watertappunt

Op onze islamitische begraafplaats is er een speciale voorziening, namelijk de watertappunt. Bij een watertappunt kunnen de bezoekers de wassing verrichten voor het gebed.

Eeuwig durende grafrust.

Op onze islamitische begraafplaats in Bergen op Zoom is er ook een mogelijkheid om eeuwigdurende grafrust af te nemen. Meer informatie hierover is te krijgen via de beheerder van de Islamitische Begraafplaats Tel: 0164-265989.   

Informatie + begrafenis aanmelden

Tijdens werkdagen : 08:00-16:30 : Tel: 0164-265989 of E-mail : info@rkbegraafplaatsboz.nl 

Begrafenis aanmelden 24 uur bereikbaar : 06-20731227