Begraven Nieuw Borgvliet

In 2016 is de begraafplaats Nieuw Borgvliet overgenomen door de R.K.Begraafplaats Bergen op Zoom en werd er besloten de begraafplaats te renoveren, zodat de bewoners, die nog steeds verbondenheid voelen met dit stadsdeel, in de hun zo vertrouwde omgeving begraven kunnen worden.
Veel oude graven moesten worden geruimd; een proces dat met de uiterste zorgvuldigheid moest worden uitgevoerd. Er is daarna gras ingezaaid en er is een ontwerp gemaakt voor de inrichting. Er zijn nu heuveltjes met urnen nissen, waarbij op het plateau een bloemetje of ander aandenken geplaatst kan worden. Er is een nieuw gedeelte , naast de calvarieberg ontworpen, waar de graven op een ruime speelse manier ingedeeld zijn.
Vanaf januari 2018 is er ook een waterleiding aangelegd, zodat de bezoekers voor het schoonmaken van de graven en het water geven van bloemen hier gebruik van kunnen maken. Tevens zijn er bankjes geplaatst en is er nieuwe aanplant aangebracht. Nieuw Borgvliet zal begin 2018 geheel vernieuwd aan de volgende fase in haar lange geschiedenis beginnen.